Πώς να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για την εβδομάδα που έπεται

Αχ, να το πάλι το Σαββατοκύριακο!

 

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει πάντα να περνά υπερβολικά γοργά κι αυτό γιατί φροντίζουμε να το γεμίζουμε με όποια εκκρεμότητα δεν έχουμε προλάβει τις εργάσιμες μέρες, καθώς και με όλες τις δραστηριότητες που μας αρέσουν. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Νιώθουμε πιο κουρασμένοι και «άδειοι» από πριν!

 

Σου έχουμε, λοιπόν, 6 πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις το επόμενο Σαββατοκύριακο, ώστε πραγματικά να γεμίσεις ενέργεια και κίνητρο για την επόμενη εβδομάδα.

 

  1. Κάνε μια λίστα με τα ιδιαίτερα πράγματα που θα ήθελες να δωρίσεις στον εαυτό σου φέτος. Είτε πρόκειται για ένα σεμινάριο, ένα ταξίδι ή ένα αυτοκίνητο, μια γραπτή λίστα με τα κίνητρά σου θα σου δώσει ώθηση την επόμενη φορά που θα έχεις μια άσχημη μέρα στην δουλειά και θα θες να φύγεις και να μην ξαναγυρίσεις. Θυμήσου κιόλας πως όσοι καταγράφουν τους στόχους τους σε ένα χαρτί έχουν αυξημένες πιθανότητες να τους επιτύχουν. 😉

 

  1. Κάνε ένα ποδόλουτρο. Τι πιο ανακουφιστικό από το να βυθίζουμε τα πονεμένα από την ορθοστασία και το περπάτημα ποδαράκια μας σε ζεστό νερό; Πρόσθεσε και τίποτα άλατα που βοηθούν στην μείωση του πρηξίματος κι έτοιμο το σπιτικό spa. Ας μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως η περιποίηση δεν έχει φύλο!

pexels-photo-374703

  1. Άκουσε μουσική. Ναι, το ξέρουμε, πολύ πρωτότυπο. Ποιος δεν φοράει ακουστικά όταν τρέχει, γυμνάζεται, πηγαίνει στο γραφείο του; Ποια ήταν όμως η τελευταία φορά που έκατσες μόνο να ακούσεις μουσική, όπως κάναμε μικροί ντε; Είναι πολύ διαφορετικό να απολαμβάνεις τη μελωδία, να δίνεις προσοχή στους στίχους και να αφήνεσαι, από το να παίζει «κάτι» στο background για να συνοδέψει μια άλλη δραστηριότητα.

 

  1. Κάνε διατάσεις. Το stretching ανακουφίζει τους ταλαιπωρημένους μυς που υποφέρουν είτε από την υπερβολική κίνηση, είτε από την καθιστική ζωή. Μεταξύ των ωφελειών των διατάσεων συγκαταλέγονται:
  • η αύξηση της ελαστικότητας των μυών
  • η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
  • η καλύτερη ισορροπία
  • η καλύτερη στάση του σώματος
  • η μεγαλύτερη απόδοση στα προγράμματα ασκήσεως
  • η αύξηση της ευλυγισίας
  • η χαλάρωση και η ευεξία.

pexels-photo-802417.jpeg

  1. Ψάξε για δώρα γενεθλίων για τους αγαπημένους σου, ακόμα κι αν έχεις περιθώριο μηνών μπροστά σου. Αφιερώνοντας μπόλικο χρόνο στην αναζήτηση, σιγουρεύεσαι πως θα επιλέξεις κάτι ξεχωριστό κι αξέχαστο- έτσι είναι τα σωστά δώρα! Αν, μάλιστα, χρειαστεί να παραγγείλεις κάτι από μακριά, δεν θα αγχωθείς καθόλου για την έγκαιρη άφιξη.  Αναμφισβήτητα,  το να ξοδέψεις χρόνο, ενέργεια κι ενδιαφέρον θα εκτιμηθεί πολύ και περισσότερο από οποιαδήποτε τιμή  φέρει το δώρο.

 

  1. Πάρε ιδέες από τους πίνακες μας Travel και Second Look’s Bucket List στο Pinterest και εμπνεύσου το επόμενο σου ταξίδι. Αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας… Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, κι ακόμη κι αν δεν είναι προσιτός κάποιος προορισμός, δεν βλάπτει σε τίποτα να χαζέψεις τις πανέμορφες εικόνες που ανανεώνουμε καθημερινά.

 

Σειρά σου τώρα: πώς περνάς το Σαββατοκύριακο σου; Πώς προετοιμάζεσαι για την εβδομάδα που πλησιάζει;Ακολούθησέ μας σε Facebook  και Pinterest για ιδέες, tips κι έμπνευση!

 

Copyright: Second Look gr

6 απαντήσεις στο “Πώς να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για την εβδομάδα που έπεται”

  1. […]  Πώς να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για την εβδομάδα που … […]

    Μου αρέσει!

  2. […] Πώς να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για την εβδομάδα που … […]

    Μου αρέσει!

  3. […] Πώς να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για την εβδομάδα που … […]

    Μου αρέσει!

  4. […] Πώς να γεμίσεις τις μπαταρίες σου για την εβδομάδα που … […]

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.