Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε μιλήσει για τα όρια. Υπάρχει όμως μια κατηγορία που κάποιους από εμάς μας δυσκολεύει περισσότερο να θέσουμε τα όρια μας.
Είναι εκείνοι οι φίλοι…που πάντα έχουν μια περίεργη έκφραση όταν τους λες κάποιο ευχάριστο νέο σου. Μερικές φορές κάνουν κάποια σχόλια, τα οποία δεν τα λες κακοπροαίρετα, αλλά είναι και… περίεργα ταυτόχρονα! Σε παίρνουν τηλέφωνο για να μάθουν τα νέα σου και κλείνοντας συνειδητοποιείς ότι δεν τα είπες ποτέ. Πάτε για καφέ να συζητήσετε και το συμπέρασμα είναι ότι οι δικοί σου προβληματισμοί δεν είναι τίποτα μπροστά στους δικούς τους. Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, έπειτα από μία συνάντηση με το συγκεκριμένο άτομο σου μένει μια «πικρή» γεύση.
Είναι λοιπόν ώρα να αναρωτηθείς, τι σου προσφέρει μια τέτοια φιλία; Γιατί να συναντιέστε και να μην περνάς καλά; Μήπως θα έπρεπε να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα σε σχέση με αυτή τη φιλία;
Είναι ώρα να βγάλεις τους ανθρώπους-τοξίνες ή παράσιτα ή όποιο άλλο αρνητικό προσωνύμιο μπορείς να σκεφτείς, από τη ζωή σου. Δυσκολεύεσαι να το κάνεις; Δεν σου αρέσουν οι συγκρούσεις; Είναι ευκολότερο απ’ όσο νομίζεις να «ξεμπλέξεις»! Απλά σιγά σιγά θα αρχίσεις να απομακρύνεσαι. Για παράδειγμα, από τα 10 τηλέφωνα που θα σε παίρνει η «φίλη» θα σηκώνεις τα 5 και με τον καιρό, όλο και λιγότερα. Όσο θα περνάει ο καιρός, θα ξαλαφρώνεις όλο και περισσότερο.
Ζούμε σε μια αρκετά πιεστική κι αγχώδη εποχή. Δε χρειαζόμαστε κι άλλη πίεση! Τόλμησε να νοιώσεις καλύτερα! Το αξίζεις!
Εσύ τι παρόμοια εμπειρία έχεις;
Διάβασε ακόμη: Πόσο καλά ξέρεις να θέτεις όρια; – Setting boundaries
Σχολιάστε