#Snack_time: Μίνι – Quiche με σπανάκι, μπέικον και κατσικίσιο τυρί |Mini-quiche with spinach, bacon and goat cheese

*scroll down for English*

Ακούγονται πιο γκουρμέ από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, αλλά τα μικρά κις δεν είναι μόνο για δυνατούς λύτες. Έχουμε και λέμε:

ΥΛΙΚΑ:

12 αυγά

1/4 του φλιτζ. γάλα (ή γάλα αμυγδάλου)

1/2 κ.σ. αλάτι

1/4 κ.σ. πιπέρι

2 φλιτζάνια σπανάκι

4 φέτες μπέικον (μαγειρεμένες και ψιλοκομμένες)

1/2 του φλυτζ. κατσικίσιο τυρί

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς. Χρησιμοποίησε μια φόρμα για κεκάκια/μάφιν για δώδεκα κομμάτια. Άλειψε τις θήκες της φόρμας με λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτύπησε τα αυγά. Πρόσθεσε το γάλα και το αλατοπίπερο και το κατσικίσιο τυρί σε τρίμματα. Ανακάτεψε το μπέικον (στραγγισμένο από το λίπος που θα έχει βγάλει στο ψήσιμό του) και το σπανάκι.

Γέμισε τις θήκες της φόρμας κατά τα 3/4 με το μείγμα.

Ψήσε για 25 λεπτά. Στην συνέχεια, βγάλε την φόρμα από τον φούρνο και άσε τα mini-quiche να κρυώσουν για 10-15 λεπτά προτού τα βγάλεις από τα θηκάκια και τα σερβίρεις.

Enjoy!! 

Photo/credit: guiltlessgoodies via Pinterest

Κάνε subscribe στο Second Look gr για να ειδοποιείσαι για κάθε νέο μας άρθρο!

Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Pinterest!

Διάβασε επίσης:

_________________________

Mini-quiche with spinach, bacon and goat cheese

Today’s recipe sounds oh-so-gourmet! But it’s easier than it sounds and you don’t have to be Top Chef to pull it off! Let’s get started.

Ingredients

 12 eggs

 1/4 cup almond milk

 1/2 teaspoon salt

 1/4 tsp pepper

 2 cups spinach

 4 bacon slices, cooked, drained of fat, and chopped

 1/2 cup goat cheese

 

Instructions

1. Preheat oven to 350 degrees. Use a regular 12-cup muffin pan. Spray the muffin pan with non-stick cooking spray.

2. In a large bowl, beat eggs until smooth. Add milk, salt, pepper and crumble goat cheese into mixture. Stir in spinach and cooked bacon into the egg mixture. Fill each muffin cups with egg mixture about 3/4 full.

3. Bake for 25 minutes. Remove from the oven, let the muffins cool for 10-15 minutes before removing them from the pan.

Enjoy!!

Photo/credit: guiltlessgoodies via Pinterest

Subscribe to Second Look gr and follow us on Facebook and on Pinterest for more content!

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: