6 tips για Χριστούγεννα εντός budget

Γεννήθηκε ο Χριστός, καταναλώστε! Αυτό διαβάσαμε σε μια δημοσίευση στο Facebook που περιγράφει σύντομα και περιεκτικά το πνεύμα των γιορτών. Πώς θα ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της κατανάλωσης, ώστε να κάνουμε τις γιορτές αυτές λίγο πιο οικονομικές, αλλά και ουσιαστικές;

Κάνε ένα πλάνο. Υπολόγισε πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για την περίοδο των γιορτών. Φυσικά, πρέπει να συμπεριλάβεις τα δώρα, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και υποχρεώσεις, καθώς και τυχόν ταξίδια.

 

Κάνε λίστα δώρων. Γράψε ποια είναι τα άτομα στα οποία θα ήθελες να δωρίσεις κάτι. Ύστερα, αποφάσισε τι ποσό είσαι διατεθειμένος/η να αφιερώσεις για τον καθένα και αναλόγως επιλέγεις τα δώρα τους.

 

Εκμεταλλεύσου τις εκπτώσεις και τις προσφορές. Συνήθως, όταν πλησιάζουν οι γιορτές τα καταστήματα σου δίνουν την ευχέρεια να αλλαχθούν τα δώρα εντός μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος, οπότε επίλεξε να κάνεις τις αγορές σου όποτε βρεις συμφέρουσες προσφορές.

 

Θέσε όρια στους φίλους και την οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι θα συμφωνήσετε το budget των δώρων να φθάνει έως ένα ορισμένο ποσό. Μπορεί να ντρέπεσαι να το ζητήσεις, όμως να είσαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι θα ανακουφιστούν, καθώς οι περισσότεροι είμαστε σήμερα πιεσμένοι οικονομικά.

 

Συμφώνησε την μη ανταλλαγή δώρων. Άλλο ένα πουλόβερ, άλλο ένα κρασί, άλλο ένα σετάκι με μινιατούρες κρεμών σώματος και αφρόλουτρων. Γιατί να λάβεις ή να δώσεις πάλι κάτι συνηθισμένο; Κάνε μια συμφωνία με το ταίρι σου ότι φέτος δεν θα ανταλλάξετε δώρα. Αντ’ αυτού διαθέστε από κοινού κάποιο ποσό για μια κοινή εμπειρία, όπως ένα μασάζ ή μια συναυλία.

 

Άρχισε να αποταμιεύεις εγκαίρως. Για του χρόνου, καθώς πλέον είναι αργά. Αν είναι να ξοδέψεις γενναιόδωρα, τουλάχιστον προνόησε να συγκεντρώσεις ένα σεβαστό ποσό και να το ευχαριστηθείς.

Ακολούθησέ μας για να μην χάνεις ούτε άρθρο του Second Look gr!

Για περισσότερες συνταγές κι άρθρα ακολούθησε μας στο Facebook και στο Pinterest.

Διάβασε επίσης:

 

Copyright: Second Look gr

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.