Κάποιοι από εμάς έχουν την ευελιξία να δουλεύουν από το σπίτι, και ακόμα περισσότεροι παίρνουν δουλειά … για το σπίτι ( η ενήλικη εκδοχή του homework). Ο χώρος αυτός συχνά είναι μικρός ή εξυπηρετεί ταυτόχρονα και άλλες ανάγκες του σπιτιού – λειτουργεί δηλαδή ως αποθήκη ή κρυψώνα για ό,τι μας χαλάει την τάξη στα άλλα δωμάτια! Για να βελτιώσουμε όμως την παραγωγικότητα μας, οφείλουμε να επενδύσουμε στην οργάνωση, την αισθητική και την ατμόσφαιρα του χώρου.

1. Συγκεκριμένοι στόχοι
Αναφερθήκαμε στην οργάνωση του χώρου, η οποία είναι πολύ γενική σαν έννοια. Οργάνωση σημαίνει κάτι διαφορετικό ανάλογα με τον χώρο του καθενός.
- Αν έχεις πάρει κάδρα και περιμένουν σε μια γωνιά να τα κρεμάσεις, βάλτο στην λίστα των στόχων.
- Ξεφορτώσου και ανακύκλωσε ό,τι είναι πια άχρηστο και πιάνει άδικα τον χώρο.
- Αν το γραφείο σου είναι πολύ μικρό, ψάξε λύσεις για να εκμεταλλευτείς τον ελάχιστο χώρο, ώστε να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή λειτουργικότητα.
- Αν θες να αλλάξεις διακόσμηση, φρόντισε η αισθητική των πραγμάτων να έχει συνοχή.
2. Ώρα για προμήθειες
Το πρώτο βήμα μετά από την οργάνωση είναι η αγορά των απαραίτητων αντικειμένων: όχι όμως με το τσουβάλι, με αποτέλεσμα να βρεθείς με δέκα παραπάνω κουτιά αποθήκευσης από όσα χρειάζεσαι. Ένα χαλάκι θα ζεστάνει τον χώρο, ένα φωτιστικό θα αλλάξει όλη την ατμόσφαιρα του δωματίου και τα ράφια στον τοίχο θα προσφέρουν πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο. Μια καλή ιδέα, επίσης, είναι τα καλάθια αποθήκευσης, που χωρούν από βιβλία και περιοδικά, έως επιπλέον μαξιλάρια.

3. Βάλε την προσωπική σου πινελιά
Δώσε προσοχή όχι μόνο στα πρακτικά αντικείμενα (ράφια, δοχεία, κουτιά), αλλά και σε όσα θα κάνουν τον χώρο δικό σου. Μην επιλέξεις ένα διακοσμητικό, απλά και μόνο διότι το είδες σε πολλά blogs ή φαίνεται όμορφο στο Pinterest. Για παράδειγμα, μια υδρόγειος σφαίρα θα σου θυμίζει την αγάπη σου για ταξίδια, παρ’ότι δεν προσθέτει τίποτα από πρακτικής απόψεως. Φωτογραφίες και πίνακες της προτίμησής σου θα παρέχουν πηγή έμπνευσης.

4. Προσοχή στην συνοχή!
Για να δημιουργήσεις ένα αρμονικό στυλ, τα υλικά και τα χρώματα πρέπει να είναι παρόμοια. Αν έχεις πράγματα στο ίδιο χρώμα, μοίρασε τα στον χώρο και μην τα βάλεις όλα μαζί. Η ποικιλία θα έρθει με την εναλλαγή σε σχήματα και μεγέθη,π.χ. με μικρά και μεγαλύτερα κουτιά στην ίδια υφή.

5. Όλα έχουν πλέον την θέση τους
Όταν κάνουμε μια -έστω και μίνι- ανακαίνιση, στην αρχή προσέχουμε πολύ το νέο μας δωμάτιο. Ωστόσο, με τον καιρό τα πράγματα μπορεί να πάρουν την κάτω βόλτα (δεν είμαστε η Μόνικα Γκέλερ με απεριόριστη αγάπη για την τάξη!). Πώς θα αποφύγουμε αυτήν την εξέλιξη; Έχοντας βρει μια ξεκάθαρη θέση για κάθε αντικείμενο: οι λογαριασμοί στο ντοσιέ 1, η αλληλογραφία στο μεσαίο συρτάρι, τα βιβλία στην βιβλιοθήκη.

Ακολούθησέ μας για να ενημερώνεσαι για κάθε νέο άρθρο!
Έλα στην παρέα μας στο Facebook και το Pinterest (που όλο και μεγαλώνει)!
Δες επίσης:
- 4 πράγματα που ίσως σε στρεσάρουν στο σπίτι σου (και τι να κάνεις γι’αυτό)
- 10 ιδέες design για μικρές κουζίνες
- Πώς να τακτοποιήσεις το γραφείο σου
- GYST day (ή πως να βάλεις τάξη στην ζωή σου σε 1 μέρα)
Copyright: Second Look gr
Σχολιάστε